Komende wedstrijden

DUI Duitsland SCO Schotland
Alle wedstrijden »

WK Stadions Qatar


Welke WK stadions zijn er voor het WK Qatar 2022?

Lusail Stadion
Capaciteit van het stadion: 80.000 ,Opening: November 2021, Locatie: Lusail City, Club: Geen

Het grootste en meest prominente stadion van het WK, dat voor de belangrijkste wedstrijden gebruikt zal worden en dat het middelpunt van alles zal zijn. Het Lusail Iconic Stadium zal in 2022 de locatie zijn van de WK finale.
Het Lusail stadion wordt gebouwd in het nieuwe Lusail City project aan de noordelijke rand van Doha, bij de Perzische Golfkust, ongeveer 15 kilometer ten noorden van het centrum van Doha.
Lusail City wordt een combinatie van woningen, winkels en supermarkten, waar naar verwachting 200.000 mensen zullen wonen.
Na afloop van de wereldbeker zal het Lusail stadion worden omgevormd tot een gemeenschapscentrum met scholen, winkels, cafés, sportfaciliteiten en een gezondheidscentrum. Een deel van de 80.000 zitplaatsen zal worden geschonken aan ontwikkelingsprojecten die met voetbal te maken hebben.

Reisadviezen:

Er is een nieuwe metro lightrail-lijn die het stadion met het centrum van Doha zal verbinden.
Al Bayt Stadion
Capaciteit van het stadion: 60.000, Opening: November 2021, Locatie: Al Khor City, Club: Al Khor SC

De openingswedstrijd van de FIFA Wereldbeker zal worden gehouden in het Al Bayt Stadion, samen met een wervelende openingsceremonie, die zeker de toon zal zetten voor het WK van 2022.
Het ontwerp van het Al Bayt stadion moet lijken op de binnenkant van een bedoeïenentent, met de kleuren rood, wit en zwart. Deze tenten, de bayt al sha'ar, werden oorspronkelijk gebruikt door nomadische volkeren in Qatar en de Golfregio. Dit heeft geleid tot de naam voor het stadion om de blijvende erfenis van de nomadische Qatarese cultuur in stand te houden.
Het Al Bayt Stadion zal een capaciteit hebben van ongeveer 60.000 zitplaatsen, verdeeld over drie niveaus. Na het WK wordt de bovenste laag weer verwijderd, waardoor de capaciteit wordt teruggebracht naar 32.000 zitplaatsen.
De FIFA heeft aangekondigd dat ook de halve finales van het WK voetbal van 2022 in Qatar in het Al Bayt stadion zullen worden gehouden. Dit stadion is gebouwd aan de zuidoostelijke rand van het stadje Al Khor, dat aan de Perzische Golf ligt, ongeveer 35 kilometer ten noorden van Doha.
Het stadion ligt ongeveer 4 kilometer van het centrum van Al Khor en zal deel uitmaken van nieuwe ontwikkelingsprojecten met onder meer een winkelcentrum, een park en een ziekenhuis.
Na het toernooi zal het stadion nog meer mensen over de hele wereld bereiken op een Qatarese manier, want net zoals een echte nomadentent is het verplaatsbaar. De bovenste laag van de modulaire zitplaatsen zal na de FIFA Wereldbeker 2022 verwijderd worden en aan ontwikkelingslanden worden gegeven die sportinfrastructuur nodig hebben - een blijvende herinnering aan de vrijgevige instelling van Qatar.

Reisadviezen:

Doha Metro – Het dichtstbijzijnde station is Lusail (Rode lijn), waar pendeldiensten van en naar het stadion zullen rijden. De metro zal extra diensten inplannen gedurende het toernooi, van 6 uur 's ochtends tot 3 uur 's nachts (zaterdag tot en met donderdag) en van 9 uur 's ochtends tot 3 uur 's nachts (vrijdag) om ook de bezoekers van laatste wedstrijden te vervoeren. De laatste metro die vertrekt van het Lusail metrostation is gepland om 2 uur 's nachts.
Al Janoub Stadion
Capaciteit van het stadion: 40.000, Opening: Mei 2019, Locatie: Al Wakrah, Club: Al Wakrah SC

Het Al Janoub stadion kreeg een verdienstelijke openingswedstrijd, de Amir Cup 2019 finale, dit zorgde voor een glimp van de ervaring die ook de fans van het WK 2022 zullen ervaren.
De stad Al Wakrah is een van de oudste bewoonde gebieden van Qatar. Het stadion werd ontworpen met de bedoeling om de geschiedenis van de stad te vertegenwoordigen, aangezien het gebaseerd is op de traditionele romp van de dhow parelvissersboten, die de schoonheid van Qatar en het WK van 2022 blijvend beklemtonen.
Na afloop van de finale van de FIFA Wereldbeker 2022 zal het Al Janoub stadion een nieuw centrum voor sport en entertainment worden in het zuiden van Qatar. Het voetbalstadion zal dan zijn capaciteit terugbrengen tot 20.000 en de overige 20.000 zitplaatsen zullen worden geschonken aan de ontwikkeling van voetbalprojecten.

Reisadviezen:

Doha Metro – Het dichtstbijzijnde station is Al Wakra (Rode lijn), waar de metro pendeldiensten van en naar het stadion zal voorzien. De metro zal extra diensten rijden gedurende het toernooi, van 6.00 tot 3.00 uur (zaterdag tot en met donderdag) en van 9.00 tot 3.00 uur (vrijdag) voor de laatste wedstrijden van de dag. De laatste metro die het Al Janoub Metro station zal verlaten is gepland om 2 uur 's nachts. Fans die overstappen op de rode of de groene lijn om van/naar het stadion te komen, kunnen dat doen in het station Al Bidda.
Ahmad Bin Ali Stadion
Capaciteit van het stadion: 40.000, Opening: December 2020, Locatie: Al Rayyan, Club: Al Rayyan SC

Een spannende nieuwe ochtend is aangebroken in het Ahmid Bin Ali Stadion, ook bekend als het Al Rayyan Stadion, met de nieuwe constructie voor het oude stadion. De diep geïntegreerde gemeenschap die Al Rayyan SC ondersteunt, is enthousiast om voetbalfans te verwelkomen voor de FIFA Wereldbeker 2022. In het stadion zullen er wedstrijden worden gespeeld tot en met de kwartfinales, zodat de fans volop de tijd krijgen om zich volledig onder te dompelen in de diepe en rijke Qatarese cultuur van de stad Al Rayyan.
Het Supreme Committee for Delivery & Legacy heeft het stadion gebouwd met milieuvriendelijke materialen en technieken, wat aansluit bij de waarden die de Al Rayyan stad heeft als het gaat om het behoud van de natuur.
Na afloop van de finalewedstrijden van Qatar 2022 zal de capaciteit van het Ahmid Bin Al-stadion (Al Rayyan-stadion) worden teruggebracht tot 21.000 zitplaatsen en zullen de verwijderde plaatsen worden gedoneerd aan ontwikkelingslanden op het gebied van voetbal.

Reisadviezen:

Doha Metro – Het dichtstbijzijnde metrostation is Al Riffa (groene lijn), op korte loopafstand van het stadion (10 minuten). De metro zal extra diensten rijden gedurende het toernooi, van 6.00 tot 3.00 uur (zaterdag tot en met donderdag) en van 9.00 tot 3.00 uur (vrijdag) om ook de bezoekers van de laatste wedstrijden van de dag te vervoeren. De laatste metro die Al Riffa Metro station zal verlaten is gepland om 2.15 uur. Fans die willen overstappen tussen de Rode en Groene lijn om van/naar het stadion te komen, kunnen dit doen bij het Al Bidda station. Let op: de toegang tot de metro via de Mall of Qatar zal tot minstens 1 uur na het laatste fluitsignaal gesloten zijn.
Khalifa International Stadion
Capaciteit van het stadion: 40.000, Opening: Mei 2017, Locatie: Doha, Club: Geen

Oorspronkelijk werd het Khalifa International stadion in 1976 geopend als het paradepaardje voor de Gulf Cup in Qatar. Daarmee is dit het oudste van de acht voetbalstadions waar de wedstrijden voor de FIFA Wereldbeker van Qatar 2022 zullen worden gehouden. In de loop van de jaren is het uitgegroeid tot een waardig symbool voor het Midden-Oosten, dat sportieve topprestaties in al hun vormen hoog in het vaandel draagt.
Het Khalifa International Stadium is de standaard evenementlocatie van het nationale team van Qatar en heeft bovendien af en toe ook internationale vriendschappelijke wedstrijden van andere teams, zoals Argentinië en Brazilië, georganiseerd.
De locatie zal een grote rol spelen in het voetbaltoernooi, want met de unieke geografische ligging en de geavanceerde geïntegreerde vervoerssystemen, zal dit het best verbonden voetbaltoernooi ter wereld zijn.

Reisadviezen:

Het Khalifa International Stadium ligt in het westen van Doha op ongeveer 10 kilometer van het centrum (bv. de Souq Waqif en Corniche), en 18 kilometer van de noordelijker gelegen wijk The Pearl. Het stadion is bereikbaar met de metro en Station Sports City ligt op de pas geopende gouden lijn die door het centrum van Doha loopt.
Education City Stadion
Capaciteit van het stadion: 40.000, Opening: Juni 2020, Locatie: Doha, Club: Geen

Het gebied rond het stadion van Education City is bezaaid met topuniversiteiten, waar studenten worden aangemoedigd om het beste uit zichzelf te halen. Het hele gebied is de thuisbasis van de Qatar Foundation for Education, Science and Community Development - die ernaar streeft om van de FIFA Wereldbeker een stimulans voor sociale en menselijke ontwikkeling te maken.
De meest directe bijdrage van het Education City stadion aan de internationale ontwikkeling zal plaatsvinden wanneer het zijn gastwedstrijden tot en met de kwartfinalefase van het voetbaltoernooi heeft beëindigd. Het zal dan 20.000 zitplaatsen doneren aan ontwikkelingslanden om stadions te bouwen, wat bijdraagt tot de erfenis van Qatar 2022.

Reisadviezen:

Doha Metro – Het dichtstbijzijnde station is Education City (Groene lijn), op korte loopafstand van het stadion (10 minuten). De metro zal extra diensten rijden gedurende het toernooi, van 6.00 tot 3.00 uur (zaterdag tot en met donderdag) en van 9.00 tot 3.00 uur (vrijdag) om de bezoekers van de laatste wedstrijden van de dag te vervoeren. De laatste metro die vertrekt van het metrostation Education City is gepland om 2.15 uur. Fans die willen overstappen op de rode of de groene lijn om van/naar het stadion te komen, kunnen dat doen op het Al Bidda station.
Stadion 974 (Ras Abu Aboud Stadion)
Capaciteit van het stadion: 40.000, Opening: November 2021, Locatie: Doha, Club: Geen

Het innovatieve ontwerp van Stadion 974 is beïnvloed door de wereldwijde handel en zeevaart van Qatar. 974 staat voor het internationale landnummer van Qatar, maar ook voor het exacte aantal scheepscontainers dat bij de bouw is gebruikt. Het Ras Abu Aboud stadion is de eerste volledig demonteerbare toernooilocatie in de geschiedenis van de gebouwde voetbalstadions.
Na afloop van het voetbaltoernooi zal het stadion plaatsmaken voor de ontwikkeling van een waterzone, waarvan de plaatselijke bevolking zal kunnen genieten. Net zoals bij de andere stadions zullen veel onderdelen van de bouw worden gedoneerd aan projecten in de wijde omtrek.

Reisadviezen:

Doha Metro – Het dichtstbijzijnde metrostation is Ras Bu Abboud (gouden lijn), op korte loopafstand van het stadion (10 minuten). De metro zal extra diensten rijden gedurende het toernooi, van 6.00 tot 3.00 uur (zaterdag tot en met donderdag) en van 9.00 tot 3.00 uur (vrijdag) om de bezoekers van de laatste wedstrijden van de dag te vervoeren. De laatste metro die het station Ras Bu Abboud Metrio verlaat, is gepland om 2.15 uur. Fans die overstappen op de rode, groene of gouden lijn om van/naar het stadion te komen, kunnen dat doen in het station Msheireb.
Al Thumama Stadion
Capaciteit van het stadion: 40.000, Opening: Oktober 2021, Locatie: Doha, Club: Geen

Het gedurfde Al Thumama stadion weerspiegelt met zijn ronde vorm de gahfiya - een traditionele geweven muts die al eeuwenlang door mannen en jongens in het hele Midden-Oosten wordt gedragen. Het voetbalstadion symboliseert de jeugd van Qatar en hoe het is uitgegroeid tot een belangrijke speler in de internationale sportwereld.
Na de voltooiing van de toernooien zal het stadion, net zoals de andere acht stadions, zijn capaciteit verminderen en zullen de overtollige zitplaatsen worden gebruikt voor toekomstige voetbal- en sportevenementen. Bovendien zal het worden omgebouwd tot sportfaciliteiten en horecafaciliteiten voor de lokale gemeenschap.

Reisadviezen:

Doha Metro – Het dichtstbijzijnde metrostation is Free Zone (Rode lijn), waar pendeldiensten van en naar het stadion zullen rijden. De metro zal extra diensten rijden gedurende het toernooi, van 6.00 tot 3.00 uur (zaterdag tot en met donderdag) en van 9.00 tot 3.00 uur (vrijdag) om de bezoekers van de laatste wedstrijden van de dag te vervoeren. De laatste metro die het metrostation Free Zone verlaat, is gepland om 2 uur 's nachts. Fans die overstappen tussen de Rode en Groene lijn om van en naar het stadion te komen, kunnen dat doen in het Al Bidda station. Metro pendeldiensten tussen Free Zone Metro station en Al Thumama Stadion.
Bezoek regelmatig Toernooivoetbal.be om op de hoogte te blijven van al het nieuws over het aankomende WK 2022, inclusief meer inzicht in de kwalificaties, het speelschema en de loting. Daarnaast kom je ook alles te weten over Fantasy Football voor het aankomende evenement.

Bedrijfspronostiek.be

Een WK Pronostiek voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpronostiek voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspronostiek maak je jouw pronostiek zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden om eeuwige roem!

Bedrijfspronostiek.be »