Komende wedstrijden

DUI Duitsland SCO Schotland
Alle wedstrijden »

Wereldbeker Loting


Wereldbeker Loting

Hoe werkt de loting?

De teams zullen in vier groepen worden verdeeld zodra alle deelnemers zijn bevestigd.
Als gastheer zal Qatar zich bij de beste zeven ploegen op de FIFA wereldranglijst voegen. De tweede groep bestaat uit de ploegen die lager op de ranglijst staan en daarna nog een keer voor de laatste twee groepen.
Zodra de loting heeft plaatsgevonden, worden de groepen samengesteld en het toernooi zal beginnen op maandag 21 november 2022.

Wanneer wordt de laatste loting gehouden?

De wedstrijden worden pas na de loting aan een bepaalde locatie toegewezen, zodat de organisatoren de optimale aftraptijden kunnen kiezen voor het televisiepubliek in de verschillende landen en voor de supporters in Qatar.
De loting van de finales is gepland voor april 2022, nadat in maart de internationale wedstrijden zijn gespeeld.

Wie doet er mee aan de loting?

Er zullen 32 teams deelnemen aan het WK voetbal in Qatar in 2022, waaronder landen uit Afrika, Azië, Europa, Oceanië, Noord-Amerika, Midden-Amerika, het Caribisch gebied en Zuid-Amerika. Qatar heeft zich al gekwalificeerd voor het toernooi als gastland en is automatisch gekwalificeerd en ingedeeld in Groep A.
Duitsland, Denemarken, Frankrijk, België, Kroatië, Spanje, Servië, Engeland, Zwitserland en Nederland hebben zich allemaal al gekwalificeerd voor Europa nadat ze de winnaar werden van hun kwalificatiegroepen, terwijl er nog drie andere landen moeten worden bevestigd door de play-offs.
Brazilië heeft zijn plaats op het toernooi veiliggesteld door 11 van hun eerste 12 wedstrijden in de Zuid-Amerikaanse kwalificatie te winnen, terwijl Argentinië zich bij hen heeft gevoegd na een 0-0 gelijkspel tegen de Selecao, met nog vijf wedstrijden te spelen.

Wie zit er in de play-offs en wanneer gaan deze door?

Om het WK van Qatar 2022 van start te laten gaan, moeten er eerst play-off wedstrijden plaatsvinden van 24 tot 29 maart.
Wereldbeker play-off loting

Groep A

• Schotland - Oekraïne
• Wales - Oostenrijk

Groep B

• Rusland - Polen
• Zweden - Tsjechië

Groep C

• Italië - Noord-Macedonië
• Portugal - Turkije

Hoe werken de play-offs?

De kwalificatiereeks is vastgesteld door het Uitvoerend Comité van de UEFA. De play-offs zullen afhangen van de resultaten van de UEFA Nations League 2020-21, maar in mindere mate dan de play-offs van het kwalificatietoernooi UEFA Euro 2020.
In tegenstelling tot de vorige edities zullen de play-offs niet worden gespeeld in twee gelijke groepen. In plaats daarvan zijn de twaalf teams opgesplitst in drie play-off groepen - groep A, B en C, elk met vier teams.
Elke play-off groep heeft twee halve finales op 24 maart en een finale op 29 maart 2022. De winnaar van de finale in elk van de play-offs plaatst zich voor het WK voetbal van 2022 in Qatar.
Bezoek regelmatig Toernooivoetbal.be om op de hoogte te blijven van al het nieuws over het aankomende WK 2022, inclusief meer inzicht in de kwalificaties, het speelschema en de loting. Daarnaast kom je ook alles te weten over Fantasy Football voor het aankomende evenement.

Bedrijfspronostiek.be

Een WK Pronostiek voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpronostiek voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspronostiek maak je jouw pronostiek zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden om eeuwige roem!

Bedrijfspronostiek.be »