Komende wedstrijden

ZWI Zwitserland DUI Duitsland

SCO Schotland HON Hongarije
Alle wedstrijden »

Het WK schema van 2022


Het WK schema van 2022

Het WK schema in Qatar

Op 23 november 2021 hebben de rode duivels hun eerste wedstrijd op het WK. In totaal nemen 32 landen deel aan het WK voetbal 2022 in Qatar. Tijdens het WK voetbal in Qatar strijden deze landen in acht groepen tegen elkaar. In elke groep zitten vier landen. Allemaal strijden ze voor die geliefde gouden beker en het prijzengeld van maar liefst 42 miljoen dollar!
Dit jaar is het een korter WK dan we gewend zijn. Het WK schema duurt dit jaar namelijk maar 28 dagen. Van de afgelopen 44 jaar, wordt dit het kortste toernooi ooit. Dit belooft dus een kort, maar krachtig toernooi te worden.
Wat we wel gewend zijn, is dat de wedstrijden in diverse steden plaatsvinden. Ook het WK in Qatar wordt in verschillende steden gespeeld. Het zijn er vijf steden dit jaar, namelijk in: Doha, Ar Rayyan, Lusail, Al Wakrah en Al Khawr en de wedstrijden zullen plaatsvinden in maar liefst acht stadions.

Het WK speelschema 2022

Het WK 2022 speelschema begint met de groepsfase. Dat wordt gevolgd door achtste finales, de kwartfinales, halve finales, play offs voor de derde plaats en uiteraard de finale. Het schema zal er als volgt uit zien:
• Maandag 21 november: de openingsceremonie
• Maandag 21 november t/m vrijdag 2 december: de groepsfase
• Zaterdag 3 december t/m 6 december: de achtste finales
• Vrijdag 9 december en zaterdag 10 december: de kwartfinales
• Dinsdag 13 december en woensdag 14 december: de halve finales
• Zaterdag 17 december: de troostfinale
• Zondag 18 december: volgens traditie vindt op een zondag de spannende finale plaats
Doordat het toernooi kort en druk is, zal het schema van wereldkampioenschap voetbal bestaan uit vier wedstrijden per dag. Op deze manier krijgen de spelers steeds voldoende rust en genoeg tijd om bij te komen.

België in het WK speelschema

Zal Belgie eindelijk wereldkampioen worden? Het hele land support en heeft hoop.
Onze Rode Duivels hebben hun eerste speeldag op 23 november 2022, tegen Canada om 21u Belgische tijd. De tweede wedstrijd gaat door op 27 november om 15u en wordt gespeeld tegen Marokko. Als laatste wedstrijd van deze groepsfase spelen de Rode Duivels tegen Kroatie op 1 december om 17u.
Van elke groep worden de laatste twee wedstrijden op hetzelfde tijdstip en dezelfde dag afgetrapt. Hierdoor is het niet mogelijk om de stand van een concurrent te weten. Nadat de winnaars van deze wedstrijden bekend zijn, wordt het schema van de achtste finales bekend gemaakt.

Voorspel de winnaar!

Wil je het WK dit jaar nog spannender maken? Maak dan in vijf minuten een voetbalpronostiek aan en strijd tegen je vrienden of familie. Wil je het tegen je collega's opnemen? Kijk dan eens op bedrijfspronostiek.be voor het maken van een WK pronostiek voor de hele organisatie!

Bedrijfspronostiek.be

Een WK Pronostiek voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpronostiek voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspronostiek maak je jouw pronostiek zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden om eeuwige roem!

Bedrijfspronostiek.be »