Komende wedstrijden

BRU Club Brugge MEC Mechelen
Alle wedstrijden »

WK voetbal in Qatar 2022 moet het veiligste ooit worden


Staf ·

WK voetbal in Qatar 2022 moet het veiligste ooit worden

Het SSOC houdt een "Security Last-Mile" conferentie in Doha om te bespreken in hoeverre Qatar klaar is om een veilig toernooi te organiseren.
Met nog minder dan zes maanden te gaan tot de start van de FIFA Wereldbeker in het Al Bayt Stadium in Qatar, heeft de SSOC van het Hoge Comité voor de uitvoering en de opvolging van de FIFA Wereldbeker (SC) in Doha (Qatar) de Security Last-Mile Conference georganiseerd. Het evenement, waaraan internationale teams deelnemen, is bedoeld om te tonen dat Qatar bereid is een veilig toernooi te organiseren en om de samenwerking tussen Qatarese en internationale ordehandhavers te bevorderen.
De openingsdag, die zondag plaatsvond, werd bijgewoond door meer dan 40 delegaties die de kwalificerende landen vertegenwoordigden, alsook vertegenwoordigers van de Verenigde Naties, de FIFA, de SC, het ministerie van Defensie, het ministerie van Binnenlandse Zaken, de binnenlandse veiligheidsdienst (Lekhwiya), de FIFA Wereldbeker Qatar 2022 LLC, Interpol en Europol, en vertegenwoordigers van andere belanghebbenden. Tijdens de conferentie kwamen onderwerpen aan bod zoals het programma van het toernooi, de beoordeling van veiligheidsrisico's, veiligheidsplanning, veiligheidsprocedures op toernooilocaties, cyberveiligheidseisen, en communicatie en samenwerking met internationale partners.
In zijn openingstoespraak zei de heer Abdulaziz Al Ansari, voorzitter van de SSOC, dat de conferentie het hoogtepunt is van uitgebreide coördinatie-inspanningen tussen verschillende partijen, waarbij middelen en deskundigheid werden gedeeld tussen verschillende landen en ordehandhavers. Hij voegde eraan toe dat de conferentie de deelnemers de gelegenheid biedt om de resultaten op het gebied van veiligheid te evalueren en de toezegging van de organisatoren van het toernooi om de veiligste FIFA Wereldbeker tot dusver te organiseren, opnieuw te bevestigen.
Al Ansari voegde daaraan toe: "De staat Qatar is klaar om het grootste sportevenement ter wereld te organiseren. Ons land kent de hoogste graad van veiligheid, ondersteund door een politiedienst van wereldklasse. Qatar staat op de eerste plaats van alle veiligheidsindicatoren in de wereld, waaronder een uitzonderlijk laag misdaadcijfer. Ons vermogen om grootschalige veilige evenementen te organiseren, werd onlangs aangetoond tijdens de COVID-19 pandemie, waarbij we met succes een reeks gezondheids- en veiligheidsmaatregelen tegelijk konden waarmaken".

"Qatar staat op de eerste plaats van alle veiligheidsindicatoren in de wereld, waaronder een uitzonderlijk laag misdaadcijfer"

"Onze beveiligingscapaciteiten waren ook uitstekend toen Qatar in 2021 gastheer was van de FIFA Arab Cup. Tijdens het toernooi hebben we laten zien dat we voorbereid zijn op het gebied van veiligheid, logistiek en organisatie, en hebben we bewezen dat we in staat zijn om een veilig WK te organiseren," voegde Al Ansari eraan toe.
De heer Al Ansari zei ook dat de conferentie van deze week een belangrijke mijlpaal is, omdat het de voorbereiding is op de FIFA™ Wereldbeker, die van 21 november tot 18 december zal doorgaan.
"Nu het toernooi nog maar een paar maanden van ons verwijderd is, vonden wij het nodig een conferentie te organiseren om veiligheidsdeskundigen uit de sportindustrie en de deelnemende landen bijeen te brengen om praktische plannen voor het evenement te bespreken en overeen te komen," voegde Al Ansari eraan toe.
Hij verklaarde ook dat tijdens de conferentie de gezamenlijke verklaring over de uitwisseling van informatie tussen Qatar, als gastland, de deelnemende en niet-deelnemende landen, en de betrokken internationale organisaties in het kader van de 2022 FIFA Wereldbeker Qatar zal worden ondertekend. Ook zal het Centrum voor internationale politiesamenwerking (CICC) worden geactiveerd, dat de procedures en de informatie-uitwisseling tussen vertegenwoordigers van internationale politiediensten uit de in aanmerking komende landen, vertegenwoordigers van internationale organisaties en landen die als waarnemer aan het toernooi deelnemen, coördineert om de veiligheid tijdens het toernooi te verhogen.

Simulatie-oefeningen

Qatars bereidheid om de FIFA™ Wereldbeker te organiseren werd ook aangetoond tijdens de "Watan" simulatie-oefening, waarbij civiele, militaire en veiligheidsautoriteiten van Qatar een reeks simulatieoefeningen en trainingsprogramma's uitvoerden in samenwerking met regionale en internationale landen, aldus Al Ansari. Ook herhaalde hij dat de staat Qatar iedereen welkom heet en bereid is om met alle partijen samen te werken.
De openingsceremonie werd ook bijgewoond door Helmut Spahn, directeur veiligheid van de FIFA, die benadrukte dat het niveau van integratie en samenwerking met het comité voor veiligheidsoperaties van de FIFA voor Qatar 2022 garandeert dat het toernooi aan de hoogste veiligheidsnormen zal voldoen. Spahn voegde eraan toe dat de staat Qatar kosten noch moeite heeft gespaard om een uitgebreide internationale samenwerking op te bouwen, iets wat de FIFA vanaf het begin heeft gesteund.
Hij merkte ook op dat de mensenrechtenvereisten van de FIFA in alle werkmechanismen van de SSOC zijn geïntegreerd als onderdeel van een alomvattende werkrelatie met het veiligheidsteam van de FIFA. Spahn herhaalde ook dat de plannen die tussen de organisatoren van het toernooi zijn opgesteld, door de belangrijkste partners zijn overgenomen.


Reacties (0)

Er zijn geen reacties gevonden.

Bedrijfspronostiek.be

Een WK Pronostiek voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpronostiek voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspronostiek maak je jouw pronostiek zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden om eeuwige roem!

Bedrijfspronostiek.be »