Loting van het wereldkampioenschap in Qatar


Dirk · 02-04-2022

Loting van het wereldkampioenschap in Qatar

De loting van de rode duivels is geweest

Gisteren heeft de loting plaatsgevonden van het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. We gaan de poule van onze Rode Duivels uitgebreid bespreken, maar nemen je ook mee met de beste informatie over de andere poules. Zo lichten we reacties van verschillende bondscoaches uit en benoemen wij enkele cruciale wedstrijden. Zodra de locaties van de wedstrijden bekend zijn, zullen we ook het speel schema bespreken.

Groep A: de poule van onze oranje buren

De oranje leeuwen bevonden zich in pot 2 bij de loting, en waren dus bang om een sterk land te loten uit pot 1. Echter had het Nederlands elftal veel geluk en lootte ze een nieuwkomer bij het WK, en tevens de organiserende partij: Qatar. Qatar zal desalniettemin een lastige tegenstander worden. Een andere lastige tegenstander is het Senegalese elftal met Sadio Mané. Ook dit team heeft een erg sterke fysiek waardoor het lastig wordt voor Nederland. Het laatste land in poule A is Ecuador.

Groep B: een Engelstalige ontmoeting

Poule B tekent zich door de ontmoeting van twee Engelstalige landen. Engeland zal het opnemen tegen de Verenigde staten. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate heeft een enorm druk speelschema. Zo spelen de Premier League spelers slechts acht dagen voor het wereldkampioenschap hun laatste competitiewedstrijd. Het laatste land dat op dit moment bekend is, is Iran. Nummer vier is nog niet bekend. Dit is veroorzaakt door uitgestelde kwalificatiewedstrijden, maar de strijd zal gaan tussen Oekraïne, Schotland en Wales.

Groep C: Een Zuid-Amerikaans randje

Twee Zuid-Amerikaanse landen zijn geloot in poule C. Het Argentinië van Lionel Messi komt Mexico tegen in, wat wij denken, een strijd van jewelste zal zijn. Als supporter is het heerlijk om te genieten van de spelers die alles geven om een wedstrijd te winnen. Hun enthousiasme en motivatie werkt namelijk erg aanstekelijk. De overige landen in poule C zijn Polen en Saoedi-Arabië.

Groep D: Les Bleus

Zoals je aan de titel al zag, zit Frankrijk vanuit pot 1 in deze poule. Zeker na de uitschakeling van Italië wordt Frankrijk naast onze eigen Rode Duivels gezien als een favoriet. Deschamps, de bondscoach van Frankrijk, is voorzichtig tegen Denemarken. Hij verwacht dat de ploegen elkaars spel door en door kennen vanwege een eerdere ontmoeting in de Nations League. Tunesië is het derde land dat deelneemt aan deze poule. Het vierde land moet nog strijden voor een plekje met hun elftal. Deze strijd gaat tussen de Verenigde Emiraten, Peru en Australië.

Groep E: de beste pot op papier

Duitsland heeft een zeer lastige tegenstander geloot met Spanje. De laatste keer dat deze twee teams elkaar ontmoette was tijdens de Nations League. Toen verloor Duitsland met maar liefst zes doelpunten verschil (6-0) van Spanje. Daarom zijn ze nu gedreven om een ander resultaat op papier te zetten. Een andere snel counterende tegenstander in deze poule is Japan. Zij verloren vorig wereldkampioenschap de achtste finale van België. Het laatste plekje wordt vergeven aan de winnaar van Costa Rica tegen Nieuw-Zeeland.

Groep F: Onze Rode Duivels

Robert Martinez Montoliú, de bondscoach van ons nationale elftal, vindt dat we een lastige loting hebben. Kroatië stond bijvoorbeeld vorig wereldkampioenschap nog in de finale tegen Frankrijk, maar wist toentertijd niet te winnen. Marokko neemt ook veel kennis mee van het Belgische voetbal. Selim Amallah en Soufiane Chakla spelen beiden zelf nog in België. Plek vier in de poule wordt ingenomen door Canada. Na een imposante kwalificatieperiode hebben zij zich ook geplaatst voor het WK 2022.

Groep G: Ajaxcieden tegenover elkaar

Tadic en Anthony komen elkaar zeer waarschijnlijk tegen in Qatar. Echter niet in hetzelfde shirt. Dusan Tadic doet mee met zijn land Servië, en Anthony da Silva zal voor Brazilië uitkomen. De andere landen in deze poule zijn Kameroen met Andre Onana en Zwitserland. Al met al veel ajaxcieden, maar het is nog onduidelijk wie er gaat winnen.

Groep H: Afscheidstournee van R7

Portugal zal met Christiano Ronaldo traditiegetrouw aanwezig zijn. Vele critici denken dat dit zijn laatste deelname wordt aan een wereldtoernooi, maar we moeten zijn fitheid en drive niet onderschatten. Ghana is ook een land dat is geloot in poule H. Luis Suarez zal Ronaldo ontmoeten in deze poulefase en zij zullen nogmaals hun krachten meten. Suarez is natuurlijk aanwezig met Uruguay. Het laatste deelnemende land in deze groep is Zuid-Korea. De resultaten van Zuid-Korea lopen ver uiteen, zo bereikten ze ooit de halve finale.

Waar en wanneer gaan we spelen?

Zodra de locaties van de wedstrijden van de rode duivels bekend zijn, zal een uitgebreid speel schema gedeeld worden. Mocht je interesse hebben in een overzicht van alle poules, dan vind je die hier.


Reacties (0)

Er zijn geen reacties gevonden.

Bedrijfspronostiek.be

Een WK Pronostiek voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpronostiek voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspronostiek maak je jouw pronostiek zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden om eeuwige roem!

Bedrijfspronostiek.be »