Komende wedstrijden

NZL Nieuw-Zeeland
 

NOO Noorwegen

Wat is er nodig om profvoetballer te worden?


Tinne ·

Wat is er nodig om profvoetballer te worden?

Je moet vroeg beginnen om een voetballer te worden

Je wordt niet van de ene op de andere dag een prof. Het vergt niet alleen talent, maar ook veel tijd om het spel volledig onder de knie te krijgen. Wereldsterren in het voetbal staan erom bekend bijzonder lang en hard te trainen. Ze werken praktisch elke dag aan hun vaardigheden, al op jonge leeftijd.
Daarom is het zo dat hoe vroeger je lid wordt van een club, hoe meer je over het spel kunt leren. Kinderen leren bijzonder snel en moeten hun jonge jaren optimaal benutten om te leren hoe zij de beste kunnen worden in het spel. Bovendien is het veel gemakkelijker om als kind te leren de bal veilig te controleren en dit kan een goede basis vormen voor latere techniek.

Profvoetballer worden betekent: Lang en hard trainen

Niemand haalt het professionele niveau zonder veel te training. Veel van de huidige profs, vooral uit Latijns-Amerika, trainden al elke dag als kind. Of het bij een club was of op straat, voetbal werd praktisch elke dag beleefd. Soms is dit ook te wijten aan de immense druk die in deze landen heerst omdat de concurrentie zo groot is. Volgens een recente studie uit Brazilië is profvoetballer worden voor velen de enige uitweg uit de armoede.
In België hebben kinderen vaak weinig tijd om elke dag meerdere uren aan trainingen te besteden, maar in het beste geval vinden ze de tijd om elke dag een beetje te voetballen. Als er bijvoorbeeld geen training of wedstrijd met de club is, kunnen ze gewoon thuis de bal een paar minuten hooghouden. Of ze kunnen een potje voetbal spelen met vrienden, gewoon voor de lol. Krachttraining voor voetballers maakt ook deel uit van het moderne trainingsprogramma, dus ook daar moet tijd voor vrijgemaakt worden.

Zichzelf vaak testen in competitie of in echte wedstrijden

Trainen mag dan belangrijk zijn, maar meedoen is minstens even belangrijk. Hoe vaak hoor je in het voetbal niet over de zo belangrijke wedstrijdpraktijk? Dit kan niet worden vervangen door training, want je traint tenslotte nooit in een omgeving die even serieus is als het spel. Zelfs oefenwedstrijden kunnen niet het "serieuze" karakter van een echte wedstrijd bereiken.
Natuurlijk zijn clubwedstrijden hier bijzonder goed voor, ongeacht in welke competitie je speelt. Dus je moet proberen zoveel mogelijk spelletjes te spelen. Als je niet bij de eerste selectie zit, kun je wachten op je kans of eventueel overstappen naar een lagere club. Veel jonge spelers konden op deze manier speelervaring opdoen voordat zij later de doorbraak maakten om prof te worden.

Om profvoetballer te worden, moet je een gezonde levensstijl aanhouden

Een andere belangrijke factor die de ontwikkeling tot professional aanzienlijk kan beïnvloeden, is levensstijl en voeding. Zelfs kinderen en tieners moeten ervoor zorgen dat ze fit en gezond blijven. Als iemand na de zomervakantie met 5 kg overgewicht terugkomt, kan de coach zijn vertrouwen in deze speler verliezen. Bovendien is een snelle gewichtstoename en -afname een belasting voor het lichaam, vooral bij kinderen.
Daarom moet je ervoor zorgen dat je altijd gezond blijft want dit is belangrijk voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Tieners moeten ook oppassen dat ze zich niet te veel laten gaan op feestjes. Alcohol heeft niet alleen een negatief effect op het lichaam, maar kan ook een negatieve invloed hebben op de volgende training of wedstrijd.

Voetbal leren en begrijpen dankzij videoanalyse

Hoewel training, spel en een gezonde levensstijl belangrijk zijn voor voetbal, kun je jezelf ook zonder training voorbereiden. Natuurlijk kun je teruggrijpen naar het oude boek, maar tegenwoordig zijn videoanalyses nog nuttiger omdat je meteen kunt zien hoe je precies moet spelen.
Intussen is er een eindeloze hoeveelheid inhoud die gemakkelijk kan worden teruggevonden op de populaire videoplatforms. Bovendien zijn er analyses van deskundigen die voorheen alleen van de televisie bekend waren. Je kunt tactieken en zetten leren die je vervolgens in je eigen spel kunt toepassen. Als je een prof wilt worden, moet je zoveel mogelijk over voetbal leren van de profs.

Wanneer besluit je dat je klaar bent om voetballer te worden?

Als je al onze adviezen opvolgt en de zogenaamde "gouden leeftijd" bereikt, dan wordt er vaak beslist of je klaar bent om prof te worden. Tussen je 15e en je 18e moet je veel belangrijke beslissingen nemen, onder andere of je je carrière als voetballer wilt voortzetten. Door school en opleiding, stoppen de meeste juist op dat moment met voetbal.
Maar als je voor een goede club speelt en de coach ziet potentieel in je, dan moet je natuurlijk blijven spelen. Als je uiteindelijk de gepassioneerde inzet, de wil en professionaliteit toont, kun je zeker de sprong naar de professionele competitie maken!

Wat zijn de kansen om profvoetballer te worden?

Voetbal is populair in België en de concurrentie is groot, hoewel niet zo groot als in Brazilië of Argentinië. Dat is de reden waarom slechts een zeer klein deel van alle spelers het tot de professionele competities kan schoppen. Intussen maakt zelfs de derde klasse er deel van uit, want ook daar kan zeer veel geld verdiend worden, wat enkele jaren geleden niet altijd het geval was.
Indien men alle drie de klassen samen neemt, zijn er uiteindelijk slechts 56 clubs die gemiddeld ongeveer 2 jonge professionals per jaar aannemen, d.w.z. 112 nieuwe professionals. Anderzijds zijn er elk jaar ongeveer 500.000 jonge actieve spelers in de "gouden leeftijd" tussen 15 en 18 jaar die de sprong naar de hogere competities hopen te maken. Daarom heb je uiteindelijk ook een beetje geluk nodig om door de juiste club ontdekt te worden.

Conclusie: Wat is er nodig om profvoetballer te worden?

Om profvoetballer te worden, moet je vroeg beginnen, lang en hard trainen, veel spelen en het voetbal echt beleven. Als je wat geluk hebt, word je misschien ontdekt en op een gerichte manier gepromoot en uiteindelijk kun je het dan tot de professionele competitie schoppen!
Je hoeft geen profvoetballer te worden om mee te doen aan onze WK pronostiek. Iedereen kan zich snel, gemakkelijk en gratis registreren. Het is minstens zo leuk als echt voetballen met vrienden op het veld.


Reacties (0)

Er zijn geen reacties gevonden.

Bedrijfspronostiek.be

Een WK Pronostiek voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpronostiek voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspronostiek maak je jouw pronostiek zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden om eeuwige roem!

Bedrijfspronostiek.be »