Komende wedstrijden

KVC Westerlo ADL Anderlecht

UEFA verwijderd Rusland uit Europese toernooien


Dirk ·

UEFA verwijderd Rusland uit Europese toernooien

UEFA verwijderd Rusland uit Europese toernooien

De UEFA heeft vandaag een aantal nieuwe maatregelen bekendgemaakt tegen Rusland, vanwege de oorlog in Oekraïne. De belangrijkste: op het EK voor vrouwen dat komende zomer in Engeland gehouden wordt, mag Rusland niet deelnemen.
De Russische vrouwen waren in groep C ingedeeld bij Oranje, Zweden en Zwitserland en worden vervangen door Portugal, dat in de kwalificatie werd uitgeschakeld door Rusland.
De Nederlandse vrouwen hadden eerder al aangekondigd om niet tegen Rusland of Belarus te willen spelen. Nederland tegen Portugal wordt de tweede groepswedstrijd op het EK. Het duel wordt op 13 juli in Leigh gespeeld.
Een andere maatregel die de UEFA bekendmaakte, is dat het mannenteam niet zal deelnemen aan de Nations League. Het land zal onderaan in groep 2 van divisie B eindigen en naar divisie C degraderen. Eerder besloot de FIFA al om Rusland uit te sluiten van verdere deelname aan de kwalificatie voor het WK in Qatar van komend najaar.

Ook volgend seizoen geen Russische clubs in de Champions League

Verder meldt de UEFA dat de plaats van Rusland voor de organisatie van het EK voetbal in 2028 of 2032 als ongeldig zal worden beschouwd. Het vrouwenteam van Rusland zal niet mogen deelnemen aan de kwalificatie van het WK in 2023.
Ook in het clubvoetbal kondigt de UEFA maatregelen aan. Er zullen in het seizoen 2022/23 geen Russische teams deelnemen aan de Champions League voor mannen en vrouwen en aan de Europa League en Conference League bij de mannen. Dit seizoen werden de clubs ook al uitgesloten toen de oorlog in februari uitbrak.
In zijn berichtgeving meldt de UEFA niets over Belarus, dat momenteel ook is uitgesloten van deelname aan veel internationale competities.


Reacties (0)

Er zijn geen reacties gevonden.

Bedrijfspronostiek.be

Een WK Pronostiek voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpronostiek voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspronostiek maak je jouw pronostiek zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden om eeuwige roem!

Bedrijfspronostiek.be »