Komende wedstrijden

KVC Westerlo ADL Anderlecht

Teambuildingspel op kantoor


Dirk ·

Teambuildingspel op kantoor

De voordelen van teambuildingspelletjes op kantoor

Is teambuilding eigenlijk wel nodig? Dit is een vraag die veel mensen stellen. Maar men mag het effect van een goede teambuilding niet onderschatten. Wedstrijden zijn bijzonder geschikt om werknemers als een team aan elkaar te binden. Ze kunnen leuk zijn en de, anders vaak stressvolle dagelijkse routine op kantoor een beetje doorbreken.
Afhankelijk van het spel, zijn er ook speciale voordelen. Sommige spelletjes zijn beter om nieuwe collega's te leren kennen, terwijl andere helpen om de communicatie binnen het team te versterken. Dit alles komt ook de sfeer op kantoor op lange termijn ten goede. Want hoe beter collega's elkaar kennen, hoe groter de kans dat ze elkaar helpen tijdens hun dagelijkse taken op het werk.
Zelfs als je maar een klein team hebt dat elkaar al heel goed kent, kan teambuilding de band nog versterken. Dan kun je specifiek kiezen voor spelletjes die er niet op gericht zijn elkaar voor het eerst te leren kennen, maar bijvoorbeeld om samen grote uitdagingen aan te gaan. Je hebt hier alle mogelijkheden om de teambuildingspelletjes specifiek voor jouw kantoor aan te passen.

Wat zijn de regels die gevolgd moeten worden?

Zoals in het begin al is gezegd, moet je de veelgemaakte fouten echt vermijden. Anders kan plezier snel omslaan in frustratie en keren collega's zich af van het spel. Om dit te voorkomen, hebben wij de belangrijke regels van teambuilding voor jou op een rijtje gezet. Volg onze tips voor een spannend spel:
Bereid elke spel goed voor, zodat er geen lange wachttijden zijn. Dan kom je als organisator ook goed voorbereid over. Als een collega niet wil spelen, dwing deze dan niet. Blijf altijd positief en geniet van het spel, dan doet de collega later misschien uit zichzelf wel mee.
Zorg er ook voor dat er niet gelachen wordt ten koste van anderen. Zelfs de gezelligste collega's in het team willen niet voor schut worden gezet. Als je merkt dat het spel in slaap begint te vallen, aarzel dan niet om dit snel te beëindigen. Aan het eind kun je nog feedback verzamelen over het verloop en er in het team over praten.

Welke teambuildingspelletjes zijn geschikt voor op kantoor?

Niet alle teambuildingspelletjes zijn even geschikt voor op kantoor. Daarom geven wij je hier een paar voorbeelden ter inspiratie, maar je kunt er op het internet ook nog ontelbare vinden. In deze tijd willen wij er speciaal op letten dat wij je teambuildingspelletjes op afstand en zonder materiaal tonen, zodat jouw spel niet bijdraagt tot het verspreiden van virussen.
Wil je het ijs breken en je collega's beter leren kennen? Probeer dan het spel "Twee waarheden en één leugen". Bij dit spel bedenkt iedereen twee feiten en één leugen over zichzelf en presenteert die aan het team. De groep stemt dan over wat waar is en wat niet. Hoe absurder de uitspraken, hoe leuker het spel.
Of wil je een echt/fictief probleem oplossen? Dan is het spel "Je eerste gedachte" misschien wel iets voor jouw team. Hier wordt aan collega's gevraagd een probleem op te lossen met het eerste idee dat in hen opkomt, hoe absurd het ook lijkt. Het doel is oplossingen te vinden die niet al te ingewikkeld zijn. Omdat we in het dagelijks leven vaak te ver nadenken en de eenvoudige weg over het hoofd zien.

Nog steeds van thuis uit aan het werken? Start dan een voetbalpronostiek

Teambuildingspelletjes werken niet alleen op kantoor, maar ook vanuit het thuiskantoor. Een goed voorbeeld hiervan is een voetbalpronostiek, per slot van rekening staat het volgende WK in Qatar voor de deur. Dit is een zeer goede gelegenheid om de komende teambuilding aan het voetbal te wijden.
Zo kun je bijvoorbeeld op www.bedrijfspronostiek.be een voorspellingsronde voor het WK opzetten. Registratie is heel eenvoudig. Nadat je jouw pakket hebt gekozen, word je door het bestelformulier geleid en kan je meteen al je collega's uitnodigen. Je kunt ook aangeven welke prijzen je team kan winnen.
Met een voetbalpronostiek, moedig je jouw team aan om met elkaar te communiceren. Zijn er deskundigen in je kantoor die anderen wat nuttige informatie kunnen geven? Of denk je misschien zelfs dat de "underdog" de race zal winnen en de juiste tips zal geven? Wat de resultaten ook zijn, het staat vast dat pronostieken teams plezier en energie bezorgen. Er zal genoeg te bespreken zijn, zowel over voetbal als over de ingevulde pronostiek.

Teambuilding wordt gevolgd door feedback en reflectie

Ten slotte moet je meten hoe succesvol de teambuilding was. Als oplettende leider herken je tijdens het spel vaak welke uitdagingen er in het team zijn. Is het wederzijds vertrouwen van je collega's merkbaar toegenomen en is de communicatie verbeterd? Deze inzichten kunnen daarna vaak op het dagelijkse werk worden overgebracht.
Denk nog eens na over alle spelletjes. Het gaat hier niet om complimenten en verwijten, maar om gedragspatronen en zwakke punten binnen het team die je hebt kunnen vaststellen. Je kunt hierop voortbouwen en de richting voor verandering bepalen. Je speelt de spelletjes tenslotte niet als een doel op zich.
Teambuildingspelletjes voor volwassenen zijn een goede bouwsteen voor het ontwikkelen en versterken van de teamgeest. En het uiteindelijke doel hiervan is de efficiëntie in het dagelijkse kantoorleven te verhogen. Hoe beter het team elkaar kent, hoe beter er wordt samengewerkt.

Conclusie: Teambuildingspelletjes op kantoor zorgen voor verandering & energie

Goed georganiseerde teambuildingspelletjes op kantoor zijn erg leuk en helpen het team om elkaar beter te leren kennen. Dit kan zowel de eerste kennismaking zijn, maar ook de versterking van al goede relaties. Teambuilding is in ieder geval echt nuttig.
Gezien de nog steeds gespannen situatie met betrekking tot Corona, raden wij eerder spelletjes aan die op afstand en zonder materiaal kunnen worden gespeeld. Zo minimaliseer je een mogelijke uitbraak op kantoor.
Daarom is een voetbalpronostiek bijzonder geschikt, omdat het zelfs vanuit het thuiskantoor kan worden gespeeld. Registreer je team nu op www.bedrijfspronostiek.be of neem contact met ons op als je nog vragen hebt.


Reacties (0)

Er zijn geen reacties gevonden.

Bedrijfspronostiek.be

Een WK Pronostiek voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpronostiek voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspronostiek maak je jouw pronostiek zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden om eeuwige roem!

Bedrijfspronostiek.be »