Komende wedstrijden

KOR Kortrijk CBR Cercle Brugge

Nu begint het echte werk


Staf ·

De speeltijd is voorbij. We zijn zoals verwacht eerste geëindigd in onze relatief makkelijke poule. Nu begint het echte werk. We komen zondag uit tegen Portugal, de regerend Europees kampioen en de derde uit de groep des doods. Meteen een klepper, die de Belgische hoop op een titel al snel de kop kan indrukken. Dit zou een domper van jewelste zijn. Als we optimistisch vooruitblikken, dan zullen we waarschijnlijk respectievelijk Portugal, Italië en Frankrijk moeten verslaan om in de finale te geraken. Maar eerst zal Roberto Martinez zijn ploeg voorbij Portugal moeten loodsen.

Is Mertens het slachtoffer?
Afgezien van de onfortuinlijke Castagne, zijn alle Duivels fit. Witsel, Hazard en De Bruyne lijken klaar om 90 minuten te spelen. Het lijkt tussen Mertens en Tielemans te gaan voor een basisplaats zondagavond. Tielemans heeft de lijn van zijn seizoen bij Leicester nog niet kunnen doortrekken op dit EK. Maar het is algemeen geweten dat Martinez een grote fan is van de middenvelder. Meer waarschijnlijk is dat Mertens plaats neemt op de bank. Als iedereen fit is, bleek hij wel vaker het kind van de rekening.

Onze “Portugees” op de bank?
Een ander vraagteken is de linkse wingbackpositie. Het lijkt erop dat de gebroeders Hazard de linkse flank zullen bestrijken. Toch wel een opvallende keuze van Martinez, want Carrasco beleefde een topseizoen in de Spaanse hoofdstad. Deze wedstrijd is extra speciaal voor hem. Zijn vader is een Portugees en zijn moeder is van Spaanse afkomst. Dit is een gevoelig thema aangezien Yannicks vader vertrok in zijn kindertijd. Martinez kan ook kiezen voor de tandem Thorgan Hazard Carrasco. Dit duo liet al mooie dingen zien in de oefenduels voor het EK. In dat geval zal Eden als invaller fungeren. Misschien ligt hier wel de zwakke plek van de Portugezen. Door de afwezigheid van Cancelo moet Semedo opdraven. De verdediger van Wolverhampton liet een matige indruk achter tegen de Fransen.

Wie is de vervanger van Kompany?
Achteraan is het afwachten wie het samen met vaste waardes Alderweireld en Vertonghen zal opnemen tegen Ronaldo&co. De beweeglijke Denayer, de ervaren Vermaelen of de sterke Boyata? Ze speelden alle drie tegen Finland, maar nu zal Martinez een keuze moeten maken. Denayer krijgt veel kritiek voor zijn prestatie tegen Denemarken. Op het EK in 2016 was hij ook al de schlemiel bij de uitschakeling tegen Wales. Ondanks zijn goede prestaties bij Lyon, is hij niet consistent bij de Rode Duivels. Vermaelen speelt ondertussen al 2 jaar in Japan. Kan hij een wereldster zoals Ronaldo nog 90 minuten in bedwang houden? Hij heeft natuurlijk jaren op het hoogste niveau geacteerd bij Arsenal en Barcelona. Boyata speelt aan de staart in de Bundesliga. Hij zou de Duitse hoofdstad gaan verlaten deze zomer. Op papier is hij de zwakste van de drie kanshebbers voor een bassisstek.


Reacties (0)

Er zijn geen reacties gevonden.

Bedrijfspronostiek.be

Een WK Pronostiek voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpronostiek voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspronostiek maak je jouw pronostiek zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden om eeuwige roem!

Bedrijfspronostiek.be »