Komende wedstrijden

KOR Kortrijk CBR Cercle Brugge

Norbert won WK pronostiek: 'Ik koos overal 1-0 ingevuld'


Tinne ·

Norbert won WK pronostiek: 'Ik koos overal 1-0 ingevuld'

Tot het laatste moment was het spannend of Norbert er met de winst van de WK Pronostiek vandoor zou gaan. Hij stond lang bovenaan, maar de deelnemers zaten dicht bij elkaar. "Ik keek steeds bij mijn concurrenten wat hun voorspelling was. Je gaat echt anders naar het WK kijken."

Overal 1-0

Zijn voorspelde 1-0 winst van Frankrijk was uiteindelijk voldoende om de pronostiek te winnen. En dat terwijl hij last minute werd uitgenodigd om mee te doen. "Ik dacht: ik doe overal 1-0, dan ben ik niet zoveel tijd kwijt."
Maar achter de 1-0 of 0-1 zit wel degelijk een theorie, vertelt hij. "Ik heb nagedacht om andere, grotere uitslagen zoals een 3-1 in te vullen, maar dat komt bijna nooit voor." Zijn uitslagentechniek heeft hij ook bij andere pronostieken gebruikt. "Die heb ik ook gewonnen", vertelt hij. "Dat is best grappig. Je kunt overal een eindstand van 1-0 invullen en daardoor alles winnen."

Tips

Dat is dan ook zijn belangrijkste tip voor de pronostiek van het volgende WK of EK. "Ik zou overal 1-0 invullen. En ga niet gokken op gekke, onwaarschijnlijke uitslagen. Je moet alles gelijk invullen en niet kijken naar wat anderen doen." Tussendoor heeft hij zijn voorspellingen ook niet aangepast, wat wel mogelijk is tot net voor de wedstrijd.
Dat heeft hij dan ook niet gedaan toen hij Frankrijk invulde als winnaar. "Frankrijk had de beste ploeg, ik dacht dat ze onverslaanbaar waren. Ze waren zo goed." Hoe hij zijn voetbalkennis heeft opgedaan? "Gewoon een beetje voetbal kijken en er veel over praten met mijn broer en vader", zegt hij.

Gelijkspel

Ondanks zijn resultaat is er ook voor Norbert nog wel wat winst te halen, vertelt hij. "Als je terugkijkt bijvoorbeeld, dan wordt er in de play-offs relatief veel gelijkgespeeld. Je kan die 1-0 of 0-1 dus afwisselen met gelijkspel."
"Er zijn ook mensen die overal 2-1 doen of 1-2. En sommige mensen kijken naar de uitslagen van wedkantoren. De voorspelling waar je het minste geld mee kunt verdienen, is wat de meeste mensen voorspellen."

Eer

Norbert kreeg te horen dat hij gewonnen had, maar er was geen prijs aan verbonden. "Ik vind het wel jammer dat ik niks win. Ik dacht dat ik een geldbedrag had gewonnen of een vakantie of zo. Maar de eer is ook wel leuk."
Wel heeft hij 250 euro gewonnen in de sub-pronostiek die hij met vrienden had georganiseerd. "Daarvan ga ik lekker op vakantie."

Dit waren de voorspellingen bij de WK Pronostiek waarbij Norbert won:

• 49 mensen voorspelden dat het in de finale 4-2 zou worden
• 57 procent liet Frankrijk doorgaan naar de finale
• 26 procent liet Kroatië doorgaan naar de finale
• 75,95 procent verwachtte dat Frankrijk de finale zou winnen van Kroatië
• De meest voorspelde uitslag (24,3 procent) was 2-0
• 20 procent van alle deelnemers van de WK pronostiek voorspelde voor het WK dat Frankrijk zou winnen
• 39,5 procent voorspelde voor aanvang van het WK dat Brazilië ervandoor zou gaan met de wereldtitel


Reacties (0)

Er zijn geen reacties gevonden.

Bedrijfspronostiek.be

Een WK Pronostiek voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpronostiek voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspronostiek maak je jouw pronostiek zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden om eeuwige roem!

Bedrijfspronostiek.be »